Ta kontakt med Mikaela Backman

Les gjerne informasjonen om min bakgrunn, for å bli bedre kjent med meg, du finner kontakt informasjonen lengst ned på siden!
Mitt navn er Mikaela Backman, jeg er født i Nykarleby, Finland og er finlandssvensk. Mine interesser har siden tidlig alder vært hester, trening og all type hobbyer med kroppsbevegelse. Jeg har spilt innebandy i divisjon 1-3 i Finland og også vært skadet en del ganger! Jeg har vært glad i fart og spenning og min eventyrlyst har ført meg til nordnorge. Med tiden har jeg forandret perspektivet fra prestasjon til mere helhetlig tilnærming.

Litt om min arbeidserfaring:

I Finland jobbet jeg primært på sykehus; avdelinger- eller poliklinikker knyttet til sykehus. Mine største interesseområde har siden starten vært helsefremmende fysioterapi og behandling av ryggplager. Jeg oppdaget McKenzie metoden når jeg var i min første praksis i Bachelor utdannelsen. Min veileder var utdannet McKenzie terapeut og jeg observerte med en gang at metoden var veldig logisk og effektiv spesielt for de som var plaget med korsryggsplager.

Jeg tok utdannelsen i 2009-2010. Den er et viktig verktøy i min verktøykasse ved behandling av rygg- og nakkeplager. Jeg er den eneste i Vesterålen med sertifisering i McKenzie metoden! Du kan lese mere om metoden hos Mckenzie Institute

Når jeg kom til Norge begynte jeg med en gang å jobbe som fysioterapeut i Drammen kommune. Det var i Drammen jeg begynte å satse seriøst på yoga og gikk da på UGB yogaskole. Skolens formål er å spre de tradisjonelle Yoga prinsippene på en klar og enkel måte.

Etter et år i Drammen gikk reisen videre til Oslo hvor jeg begynte minde studier idrettsfysioterapi på Norges Idrettshøgskole. Der lærte jeg meg mye om idrettsskader, skadeforebyggende trening, trening og fysisk aktivitet rettet mot forskjellige grupper som overvektige, gravide osv. Vi hadde kjente og flinke forelesere og måtte jobbe hardt for å lære riktig tolkning av evidensbasert kunnskap samt trene på muntlig presentasjon av de oppgaver vi fikk.

Jeg fikk også muligheten å praktiserer idrettsfysioterapi i 3 måneder på NIMI-Norsk Idrettsmedisinsk institutt på Ullevål stadion med ukentlig veiledning og undervisning. Praksisen lærte meg mye og tross at jeg ikke er ferdig med masteroppgaven har utdannelsen i idrettsfysioterapien gjort meg til en enda bedre fysioterapeut.


I 2012 ble jeg mamma og har ved siden av det og ordinær jobb også jobbet med andre prosjekter; bland annet oversatt en bok om motivasjonscoaching til Cambridge programmet i Finland og skrevet et prosjekt til Senter for Idrettsskadeforskning om forebygging av idrettsskader til Bandyforbundet i Norge.

Etter to år i Oslo flyttet jeg til Sortland hvor jeg jobbet på Sortland Fysioterapi & Manuell terapi som fysioterapeut.

Jeg startet som yoga og pilates instruktør på AthleticNor i 2013. Siden det har jeg også intergrert yoga øvelser i behandling av mine klienter og hatt veldig gode resultater med det.


Jeg har lenge drømmt om å jobbe for meg selv og starte egen bedrift. Så i oktober 2015 valgte jeg å gå ALL-IN på drømmen og startet opp for meg selv, og i November 2015 var jeg igang med Mikaela Backman Fysioterapi som nå er BACKMAN KLINIKKEN.


Alt jeg har erfart og lært meg har skapt grunnlaget til min arbetsmetode som egentlig ikke er noe annet enn BACK TO BASICS

Bachelor i Fysioterapi 210 studiepoeng (Arcada-Helsingfors, Finland)
Spesialisering i helsefremmende og forebyggende fysioterapi
Innføring i basal kroppskjenskap

Certifisert Mckenzie terapeut 30 studiepoeng (Tampere, Finland)
Mekanisk Diagnostikk og Terapi er en internasjonelt anerkjent metode for undersøkelse og behandling av spinale- og ekstremitetssmerter utviklet av fysioterapeuten Robin McKenzie fra New Zealand. Metoden har blitt brukt verden over i mer enn 30 år

Masterstudier Idrettsfysioterapeut 80 studiepoeng (Norges Idrettshøgskole, Norge)
Masterprogrammet i idrettsfysioterapi gir kunnskap og ferdigheter i å utføre klinisk arbeid. Læring om forebygging, behandling og rehabilitering av idrettskader

Deva Yoga lærer. Deva Yoga er yoga for muskel- og skjelettplager. Utdanningen pågår fortsatt da jeg nu tar videreutdanning innen denne retningen. Jeg lærer meg mer om sammenhenger mellom tanker, følelser og fysiske symptomer. I Deva Yoga bruker vi en myk tilnærmingsmetode med respekt for kroppen og stoler på kroppens egen tilhelningsevne.

 

Hvis du vil booke fysioterapi eller har spørsmål om gruppetimer kan du ringe Backman Klinikken på telefon nr 91 000 225. HUSK! Hvis jeg er på jobb kan jeg være opptatt med yogatimer eller klienter, send melding på telefon hvis jeg ikke svarer.

Her kan du gå inn på facebook siden: https://www.facebook.com/backmanmetoden/ Du kan også sende mail til backmanklinikken@outlook.com

Besøksadresse: Torggata 19, 2 etg 8400 Sortland

Kart over Torggata 19, 8400 Sortland