Å se seg selv med yoga (uke 25-26)

Publisert av backman den

Yoga kan være et fantastisk verktøy for å se og kjenne det som skjer på innsiden. Når vi gjør yoga så har vi en unik mulighet å lære å kjenne oss selv. Yoga er et verktøy for å nå inn til den dypeste delen i deg selv, der du kan lande å finne ro, der det er rolig og godt å være. Noen kanskje spør, kan det være en virkelighetsflukt? Mange ting kan være virkeligstflukt, men det er ikke yoga. Denne treningsformen er faktisk det motsatte, det er en måte å komme inn til seg selv. Å se seg selv akkurat som man er, med alle positive og negative sider man har.


Yoga er et verktøy for selvakseptsans. Det er et verktøy for personlig transformasjon. Finner vi veien inn til oss selv så kan vi også finne roen i oss selv når vi lever livet. Uansett om vi opplever opp- eller nedturer kan vi være tilstede i det som skjer, ikke flykte fra det som skjer, men lære oss å stå i våre følelser og i det som skjer. Følelser som ubehag eller stress er som bølger, de kommer og går, og gjennom å bruke verktøy som gjør det lettere å stå i det ubehagelige kan også hjelpe oss til å lettere forstå hva som skjer og ta aktive valg.


Er du en person som stiller høye krav til deg selv? Er du en person som føler deg stresset? Er du en person som ikke har kontakt med kroppen din? Da kan yoga være et verktøy å:
1- skape en bedre relasjon til kroppen din
2- jobbe med akseptanse for deg selv og livet
3 – finne mer tilstedeværelse i kroppen og livet

Finner du svar hver gang du gjør yoga, eller er det bestandig deilig og hærlig? Nei, det er absolutt ikke sannheten. Sannheten er at yoga er en praksis, hvilket betyr at det er en prosess. Jeg ønsker ikke å henge meg opp i detaljer, å finjustere dine stillinger, jeg ønsker at du skal oppdage hva din kropp og du liker, og følge det. Vi har bare en kropp, og vi kan ikke bytte ut alle deler på den, når de blir ødelagte. Så vi har et ansvar å ta vare på den, så godt vi kan. Hvis vi har muligheten å gi slipp på spenninger når de kommer i stedet for å la de hope seg opp, eller hvis vi nullstiller nervesystemet med jevne mellomrom så trenger ikke stressen å øke for hver dag som går. 

Kategorier: Ukens Tema